lauantai 17. lokakuuta 2015

Lempiblogit & mitä suosittelen lukemaan!

Kauan toivottu, jonka nyt toteutan. Pahoitteluni että tää tulee tosiaan näin myöhässä, bloggaaminen on jotenkin jäänyt taka-alalle. Kuntoutuminen menee vähän siinä ja siinä, ehkä pian koittaa ne paremmat ajat.

Niin ja hei, nämä blogit ei todellakaan ole missään tärkeysjärjestyksessä enkä ole valinnut niin, että "kavereiden blogit ekana", vaan nämä on mun lempparit mitkä luen aina, kun uusi postaus on tullut tai haluan selata vanhoja, kiinnostavia postauksia.


Hulttiotytön Blogi: "Jenna kertoo tässä blogissa avoimesti elämästään ja kokemuksistaan. Hän ottaa esiin aiheen mikä on vielä tabu: huumehelvetti, ja kertoo siitä raatorehellisesti. Tavoitteena on että huumeiden käyttäjät saisivat enemmän ymmärrystä ja että asioista puhuttaisiin. Jenna panee näin koko elämänsä peliin jotta saisi ymmärrystä itselleen ja kohtalotovereilleen." Yhtenä iltana kännykällä selailin googlea ja päätin kirjoittaa "masennus, huumeet" ja vastaan tuli tämä blogi. Mielenkiinnosta päädyin lukemaan ja siitä se lähti. Huumeet ei ole ikinä kiinnostaneet minua, mutta siitä lukeminen ja toisen kokemuksien kuuleminen on mulle se "innokas" juttu, päädyn aina lukemaan syvällisemmin mt-blogeja ja tutustumaan heidän elämäänsä. Itsekin olen mt-kuntoutuja joten miksi minua ei kiinnostaisi muiden kuntoutujien kokemukset? Jenna on henkisesti todella vahva, kun uskaltaa kirjoittaa netissä omaa elämäntarinaansa ja kertoa, että miltä se oikeasti tuntuu. Jenna on päässyt nyt hyvin takaisin jaloilleen ja minusta on ilo seurata Jennan parantumista. Olen pariin kertaan kommentoinutkin Jennalle ja toivottanut tsemppiä seuraaviin päiviin. Me kuntoutujat pidämme yhtä, me tiedämme mitä se kaikki tunne paska on. Jenna on oman elämänsä kokemusasiantuntija.


Pilvityttö: 19-vuotias nainen, mt-blogia pitävä myös ja erittäinen herttainen tapaus. Blogia on selkeä lukea, sillä musta tausta ja vaalea teksti on helppo lukea. Meillä on myös yhteistä mt-sairauksien kanssa, masennus ja ahdistuneisuushäiriö. Vasemmalla on iso liuta blogeja sekä tunnisteita on onneksi paljon, mikäli on hukassa jossakin postauksessa. Pieni kuntoutuja, jolle toivotan haleja elämään ja uskoa parempiin päiviin! ♥


Kauhublogi no, miksipä ei? Rakastan lukea, katsoa ja kuunnella kauhutarinoita. Ulkoasu on perus simppeli, itse tykkään kovasti kun ei ole kaikenlaisia "härpäkkeitä" tai liian neonväristä taustaa. Saatan lukea illalla jopa parikin tuntia eri tarinoita ja välillä päivittelen sivua sen toivossa, että tekijät olisi postanneet uuden tarinan. Heh, oon vähän innokas tästä sivusta ollut ja tulen olemaan. Blogi on hyvää iltalukemista kauhun ystäville ;-)


Rakkaan ystäväni Oonan blogi, joka on myös mt-blogi ja Oonan omien kokemuksien kirjoittama. Postauksia tulee silloin kun Oona itse jaksaa kirjoittaa, niinkuin minäkin. Oonan kanssa olemme tutustuneet täällä Veturissa, kun hän viime vuonna saapui asukkaaksi, ja siitä asti ystävyytemme on säilynyt. Postaukset on aidon oloisia, Oona osaa kertoa selkeästi mikä on tämän hetkinen fiilis ja miltä hänestä on tuntunut viime aikoina. Myös ihanat ja tunteikkaat kuvat saa ainakin mun mieleni miettimään, miksi hyville ja ihanille ihmisille on tapahtunut niin kamalia asioita. Oona on kuitenkiin joka päivä mun mielessä, toivottavasti minä olen hänenkin ♥ 


Pirstaloitunut, tämäkin on hyvän ystäväni blogi ja mt-aiheinen. Marian kanssa ollaan tutustuttu vasta vähän aikaa sitten ja nähty kerran, oltiin kahvittelemassa ja tutustuttiin siinä samalla. Mariasta on tullut mulle hyvin tärkeä ihminen lyhyessä ajassa ja välillä olen aika huolissani hänestä. Tiedän kuitenkin, että pikkuiseni selviää mistä vain. Ai miksi pikkuiseni? Koska hän on minulle kuin oma pikkusisko! Marian blogissa on myös paljon mt-aiheita, mikä tuo rohkeuden hänessä esiin. Blogilla on myös kaunis ulkoasu! Tällä hetkellä Maria on kuntoutumassa osastolla, joten blogin kautta häntä ei saa vähän aikaan kiinni. 
Maria kertoo myös Suosituimmat postaukseni-osiossa nuorisopsykiatrian suljetusta osastosta, eli minkälaista se oikeasti on olla siellä. 
Jaksamisia Maria, sinä pystyt siihen ♥


Pinnan alla on nuoren naisen Aodan mt-aiheinen blogi. "Nuori nainen etsii onneaan. Elämää värittävät yleinen ahdistuneisuushäiriö sekä masennus. Tämä on värikäs, sekava, mieletön maailma."
Tämä blogi oli ensimmäinen mt-blogi, mitä aloin seuraamaan. Vertaistukea & blogeja elämästä-osio on mahtava, sen kautta voi löytää uusia samanhenkisiä blogeja luettavaksi, upeaa kun Aoda on kerännyt ja laittanut nämä blogiinsa. Ulkoasu on ihanan mystinen, tätä taustaa itsekin käytin ekassa blogissani koska se oli niin hieno. Blogissa on myös kauniita runoja ♥





3 kommenttia:

  1. Kiitos että mainitsit mun blogin :) Hyvää syksyä ja voimia!

    VastaaPoista
  2. Kiitos ihanasta maininnasta :')
    Jaksamista ♥

    VastaaPoista
  3. Voi kiitos kun kirjoitit minusta ja blogistani noin kauniisti! :3 Olet tärkeä ja ajatuksissani. ♥

    VastaaPoista

Risut ja ruusut ovat tervetulleita. Muistetaan kuitenkin asiallinen kommentointi.